Hulpmiddelen: bij therapeutische elastische kousen aantrekken

Therapeutische elastische kousen aantrekken is niet altijd even gemakkelijk. Sommige mensen krijgen hier hulp bij van de thuiszorg, maar dit is niet altijd het geval. Gelukkig is een hulpmiddel een goed alternatief voor menselijke hulp. Harting Compressietherapie biedt diverse hulpmiddelen en werkt samen met ergotherapeuten in de regio. De ergotherapeuten oefenen vaak met de cliënten, maar we geven zelf ook een uitgebreid gebruiksadvies.

Aanbod

Er zijn diverse soorten hulpmiddelen verkrijgbaar die ondersteuning bieden bij het therapeutische elastische kousen aantrekken. Welk hulpmiddel voor jou geschikt is, wordt bepaald tijdens de intake.

Harting Compressietherapie staat voor kwaliteit en heeft diverse soorten en A-merken hulpmiddelen in huis, zoals:

 

Easyslide

Easyslide arm

Magnide

Handschoenen

Antislip mat

Butler Off

HandyLegs

DressBuddy

Dolf N Donner

Proflebo

Ort-O-Mate

Handy fix

Ook voor instructies en gebruiksadvies kun je bij Harting Compressietherapie terecht.

 

VOORKOM DAT HET AANTREKKEN VAN UW KOUSEN EEN HELS KARWEI WORDT

10 tips om het u makkelijker te maken

 

Alternatieve compressiehulpmiddelen

Naast therapeutische elastische kousen en aan- en uittrekmiddelen biedt Harting ook andere compressiehulpmiddelen, zoals drukvestjes en klittenbandzwachtels. Compressievesten worden gebruikt bij oedeemklachten op de borst, buik en rug. Daarnaast zijn er klittenbandsystemen verkrijgbaar, dit zijn verbanden die met klittenband worden bevestigd. De banden kunnen snel en eenvoudig versteld worden.

Vergoeding hulpmiddelen?

Hulpmiddelen voor het therapeutische elastische kousen aantrekken worden vaak vergoed door de zorgverzekeraar. Het hangt van de zorgverzekering af hoeveel je vergoed krijgt. Voor de therapeutische elastische kousen zelf heb je een verwijzing nodig van de huisarts of specialist. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Waarom Harting Compressietherapie?

Harting Compressietherapie is een gespecialiseerde zaak in Nijmegen die al ruim veertig jaar mensen van hun been- en armklachten afhelpt. Sinds vijftien jaar gebeurt dat onder leiding van bandagiste Caroline van Breukelen. Klanten kiezen voor Harting vanwege de volgende voordelen:

Maak nu een afspraak »

  • Veel kennis en ervaring op het gebied van therapeutische elastische kousen en hulpmiddelen
  • Verschillende aanmeetlocaties
  • Twee gediplomeerde bandagisten
  • Werken nauw samen met meerdere huid- & oedeemtherapeuten
  • Werken op afspraak
  • Uitgebreide intake
  • Gedetailleerd gebruiksadvies
  • Hulpmiddelen in bruikleen
  • Bekende naam in de regio Nijmegen
Vragen over therapeutische elastische kousen aantrekken?

Wil je meer weten over therapeutische elastische kousen aantrekken of heb je interesse in hulpmiddelen? Neem dan contact met ons op

+31 024 329 52 00info@hartingnijmegen.nl