Therapeutische elastische kousen: verlichting bij allerlei klachten

‘Steunkousen’ heten ze in de volksmond, maar bij Harting Compressietherapie spreken we liever van therapeutische elastische kousen. Ze stimuleren de functie van de aderen en zorgen voor een betere doorbloeding. Dit kan allerlei soorten klachten aan de armen of benen verminderen, oplossen of voorkomen.

Wanneer therapeutische elastische kousen?

Het is een misvatting dat alleen ouderen baat hebben bij therapeutische elastische kousen. Mensen van alle leeftijden kunnen namelijk klachten hebben waarbij compressietherapie verlichting biedt. Denk bijvoorbeeld aan vermoeide benen, trombose, vocht, wondroos, lymfoedeem of spataderen in de zwangerschap. Heb je al langer last van zulke klachten? Dan is het verstandig om eens langs de huisarts te gaan voor een doorverwijzing. Therapeutische elastische kousen bieden vaak direct verlichting!

Aanbod

Er zijn twee soorten therapeutische elastische kousen: rondbreikousen en vlakbreikousen. Welke kousen voor u geschikt zijn, wordt bepaald tijdens de intake. We hebben kousen op voorraad, maar kunnen deze ook op maat bestellen. De kousen zijn bovendien verkrijgbaar in diverse kleuren, dus ze zijn al lang niet meer oubollig!

Harting Compressietherapie staat voor kwaliteit en heeft diverse A-merken in huis:

Ook voor hulpmiddelen, instructies en
gebruiksadvies kun je bij Harting terecht.

Vraag naar de mogelijkheden »

Therapeutisch elastische kousen hoeven niet meer oubollig te zijn!

Vergoeding?

Therapeutische elastische kousen worden altijd voorgeschreven door de huisarts of specialist. Harting Compressietherapie heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Afhankelijk van uw zorgverzekering krijgt u een gedeelte vergoed. Dit gaat wel van uw eigen risico af.

Waarom Harting Compressietherapie?

Harting Compressietherapie is een gespecialiseerde zaak in Nijmegen die al ruim veertig jaar mensen van hun been- en armklachten afhelpt. Sinds vijftien jaar gebeurt dat onder leiding van bandagiste Caroline van Breukelen. Klanten kiezen voor Harting vanwege de volgende voordelen:

Maak nu een afspraak »

  • Veel kennis en ervaring op het gebied van therapeutische elastische kousen
  • Verschillende aanmeetlocaties
  • Twee gediplomeerde bandagisten
  • Werken nauw samen met meerdere huid- & oedeemtherapeuten
  • Werken op afspraak
  • Uitgebreide intake
  • Gedetailleerd gebruiksadvies
  • Bekende naam in de regio Nijmegen
Vragen over therapeutische elastische kousen?

Wil je meer weten of heb je interesse? Neem dan contact met ons op

+31 024 329 52 00info@hartingbandages.nl